Den perfekte stol, når du har brug for ekstra komfort i hverdagen

Ofte, når man lander i senior-livet, får man tid til at nyde tilværelsen derhjemme, fri fra arbejdslivets stres. Man får tid til at dyrke sine hobbyer, og for manges vedkommende er det forbundet med at nyde en god bog, gætte krydsord, lave håndarbejde og se gode tv-serier. Måske endda afbrudt af en dejlig middagslur midt på dagen, hvor man læner ryggen tilbage, hæver benene og giver sig hen til søvnen.

Det betyder at man bruger sin yndlingslænestol mere end dengang man arbejdede, og således stilles der større krav til at man skal sidde behageligt – hele dagen, hver dag.

Det er her man opdager, hvor vigtigt det er at stolen har den rette komfort, så man kan holde ud at sidde i den mange timer uden at få tunge ben eller ondt i nakke, skulder, ryg og lænd.

De penge, man bruger på en hvilestol med ekstra funktioner som fx læne- og løftefunktion, er rigtig godt givet ud.

Denne type stole går under mange betegnelser - otiumstole, hæve-/sænke-stole, løftestole, seniorstole – og det er ikke altid lige til at finde ud af, hvad man præcist skal kigge efter, når man skal ud at investere i en hvilestol. Derfor får du her et par gode råd til, hvad du skal kigge efter og holde øje med.

Vi er specialister i løftestole – dvs. stole med hæve-/sænkefunktion, som både hjælper dig med at komme op af stolen, men som også sænker dig blidt ned i stolen.

Hvornår skal du vælge en stole med løftefunktion?

Hvis du føler dig besværet, når du skal rejse dig fra stolen eller sætte dig, kan du får stor glæde en lænestol med løftefunktion. Hele stolen løfter sig ved hjælp af indbyggede motorer. Dvs sæde og armlæn følges ad, så du har et sikkert og trygt greb i stolen. Hele funktionen styres med en enkel og overskuelig fjernbetjening. 

 

Stolen giver dig desuden mulighed for at ændre ryghældning – fra at sidde helt ret op til næsten liggende stilling. På den måde kan du ændre belastningen på ryg, lænd og ben så du sikrer den nødvendige blodcirkulation i løbet af dagen.

 

Hvordan virker en løftestol?

 

For at stolen kan have den ønskede løftefunktion er det nødvendig med indbyggede el-betjente motorer, som kan klar arbejdet for dig. Motorerne er monteret under stolen og er ikke synlige. Vores stole løfter fra 130 kg, men har du brug for ekstra kræfter i stolen, har vi XXL-stolen, som kan løfte op til 200 kg.

Der er en enkelt model med 1 motor (Liberty), som er meget nem at betjene. Ryg og fodskammel følges ad, og når du læner ryggen tilbage, følger fodskamlen med op.

Mange foretrækker dog, at der er mindst 2 motorer i stolen, så du kan betjene ryghældning og den indbyggede fodskammel uafhængigt af hinden. Dette giver dig flere muligheder for at indstille stolen, så du sidder allermest behageligt.

Fjernbetjening er udarbejdet, så den er enkelt og overskueligt. Hver knap har en funktion i stolen, og antallet af knapper er forskelligt alt efter, hvor mange funktioner stolen har.

Er du i tvivl – så er vi altid klar til at hjælpe.